Botany 2017 Workshops

A wide range of scientific and educational workshops will be presented during Botany 2017.  
Please register for the workshops of your choice - you will receive ticket(s) in your registration packet on site.
Pre-registration is required for all as seating is limited.  

All workshops will be presented in the Omni (except where indicated) - Specific Locations will be on your tickets.

Sunday, June 25
Full Day  8:00 - 5:00

Introduction to botanical drawing with Betsy Barry
Presented by Betsy Barry
Class Limit 24 - Cost  $40.00 includes materials and lunch

Introduction to Next Generation Sequencing
Presented by:  Shannon Straub
Class Limit:  40   Cost - $40.00  includes materials and lunch

Using Digitized Herbarium Data in Research: Applications for Ecology, Phylogenetics, and Biogeography
Presented by:  Pam Soltis
Class Limit:  50   Cost - Free includes materials and lunch

Introduction to Scientific Computing: A Crash Course
Presented by:  Travis Joseph Lawrence
Class Limit:  20   Cost - $40.00 includes materials and lunch

 

3 Hour Morning - 9:00 - 12:00

AIBS Communicating Science to Decision-makers
Presented by:  Robert Gropp
Class Limit: 30    Cost - $30.00

Planting Inquiry in Science Classrooms
Presented by:  Catrina Adams, Gordon Uno, Marshall Sundberg
Class Limit:  40   Cost - $10.00 to be Presented at BRIT

 

2 Hour Morning  10:00 - 12:00

The Cornell University Plant Anatomy Collection: an online resource for teaching and research
Presented by:  Maria Gandolfo and Kevin Nixon
Class Limit:  20   Cost - $10.00

 

Half Day Afternoon  1:00 - 5:00

Machine learning with R for botanists
Presented by:  Alexey Shipunov
Class Limit:  20   Cost - $20.00

 

2 Hour Early Afternoon  1:00 - 3:00

Faculty Life at an Undergraduate Institution
Presented by:  Michael Moore, Chris Martine, Kyra Krakos
Class Limit:  40   Cost - Free

Tips for Success: Applying to Graduate School
Presented by:  Anna K Monfils and Ann Sakai
Class Limit:  80   Cost - Free

 

2 hours  Late Afternoon   3:15 - 5:15

Cutting the cord a workshop for computer-free presentation skills
Presented by:  Rebecca Povilus and James McDaniel
Class Limit:  30   Cost - $10.00

 

Monday Morning, June 26
1 Hour -  9:00 - 10:00

Next Generation Research Uses of Biodiversity Collections
Presented by:  Robert Gropp
Class Limit: 30    Cost - Free

 

Thursday Morning - June 29
4 Hours 8:00 - 12:00

Strategic Planning for YOUR Herbarium:  A Professional Development Opportunity brought to you by the Society of Herbarium Curators and iDigBio
Presented by:  Andrea Weeks, Austin Mast, David Jennings
Class Limit:  50   Cost - TBD